dilluns, 21 d’octubre del 2013

Triturats: trucs

Els bitxets a partir dels 6 mesos comencen a menjar triturats, o sigui, menjar de debò en forma de puré.
Primer mengen verduretes i poc després s'afegeix carn i peix.
El mig-guiri sempre ha estat un bon cruspidor, però cal remarcar que ells també es cansen de menjar sempre el mateix i gairebé sense gust ja que es cuina sense sal i només s'afegeix una mica d'oli d'oliva a qualsevol plat exquisit.
Recomanacions:
1. No introduir la mongeta verda els primers dies. En general no els agrada, fa un gust bastant fort i peculiar: tendeixen a escopir i girar la cara. Millor deixar passar uns dies i tornar a intentar-ho. El que té més èxit és la pastanaga, carabassa, ceba i patata.
2. Quan es cansen de la sosa de la patata es pot substituir per moniato (vermell). Al meu bitxet li encanta el gustet dolç que té.
Això sí, les patates fregides encanten a tots, per tant quan més tard les tastin millor perquè tenen una memòria prodigiosa i quan en veuen en demanen desesperadament i aprenen a dir "patateta" abans que "mama".

 


3. Un altre truc per quan els menjars no acaben de matar és afegir un "quesito" al trirurat. Jo primer en posava mig i vaig anar augmentat fins a 1 sencer. El formatget deixa un gustet perfecte per enamorar als més tossuts.





4. També hi ha un moment que els bitxets tanquen la boca davant la cullera perquè s'han cansat d'ella, de la cullera. Jo n'he comprat de diferents fins comprovar que era ella mateixa en essència la que l'avorria. Llavors vaig descobrir que el mig-guiri el que volia era menjar trossos, encara que no tenia ni una dent encara, i agafar-ho tot amb les mans. Perfecte començar a menjar trossets aviat, encara que acaba guarríssim tot, esclar. En aquest moment cal vigilar-los de ben a prop perquè quan es cansen de ficar-se menjar a la boca l'acaben llançat contra tot.

Fins aquí els trucs d'avui.


*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...