dissabte, 30 de març del 2013

Gatejar

Ja és oficial: el mig-guiri gateja com una bala. Fa uns dies que ho va fer perfectament per primera vegada. Per tant, ha après a gatejar amb 8 mesos i mig. 
Cada nen té el seu ritme i gategen a diferents edats, fins i tot n'hi ha que no ho fan mai i directament caminen.  En el nostre cas ha estat un procés molt curiós, primer el posàvem boca avall a veure si aguantava el cap sol, a poc a poc es va anar posant fort i es va començar a moure de diferents maneres fins arribar a gatejar:
1. Moviment nerviós de braços i cames sense tocar el terra: ho feia en un intent de desplaçar-se, encara que semblava que estigués nedant sense aigua o a punt d'aixecar el vol. Feia moltíssima gràcia. De fet, fins fa uns dies encara ho feia quan el deixàvem a terra. Tothom que el veia es posava a riure sense parar.



2. Després va començar a desplaçar-se, a arrossegar-se, però cap enrere, com un cranc. I es posava sota les taules i cadires en quatre moviments simpàtics, però no sabia sortir dels forats on es posava, tenia una única direcció. Per molt que li posàvem joguines al davant, ell ben tossut cap enrere.



3. De sobte un dia va fer el mateix però cap endavant: ara s'arrossegava com una serp, sense aixecar les cames ni el cul, només utilitzava els braços. Vaja, esquivant-nos com una cobra.



4. A poc a poc va anar aixecant el culet i els genolls, i mentre es reia de la gràcia que es feia a ell mateix es va començar a moure. Però gatejava només amb una cama, l'altra la deixava quieta com si fos un soldat ferit intentant arribar a la trinxera. Divertidíssim també aquest moviment.



5. Finalment ha après a coordinar totes les parts del cos i mou les cametes i el culet alhora fent pim pam, pim pam. Fa moltíssima gràcia, i gateja molt ràpid! A més té alguna mena de radar amagat que li diu on estan els cables i cap allà que es dirigeix sempre a arrencar-los. Quina obsessió... 
A partir d'aquí ja se sap, a tapar-ho tot i no treure-li un ull de sobre perquè els petits gatejadors són més veloços que l'Speedy Gonsales.





*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...